Oare?


Ma intreb cum percep viata cei care lucreaza pe ambulante. Cei care salveaza destine sau cei care privesc fara sa poata face nimic cum pleaca sufletul din oameni. Noi nu realizam, dar ei cred ca stiu sa o pretuiasca altfel.
Ma intreb pentru ca uneori ii consider mai importanti decat medicii si trebuiesc sa ia decizii spontane intr-un caz atat de important. Totodata cred ca este o senzatie fantastica sa pui seara capul pe perna si sa te gandesti ca: “azi am salvat un om, azi si-a inceput noua viata” Noi la final de zi ce ne spunem in gand..? Ca de maine ma apuc serios de invatat sau ca maine trebuie sa ma intalnesc cu x,y,z.
Ei sunt eroi zilnic, sunt un fel de Dumnezeu pe pamant .

3 responses to this post.

 1. Posted by irina on November 27, 2008 at 2:47 PM

  ce experienta de viata te-a determinat sa te gandesti la rolul angajatilor/ medicilor de pe ambulante?

 2. Posted by maimutza on December 4, 2008 at 10:14 AM

  irina, esti psiholog si nu ai pacienti la terapie si-i cauti aici?

 3. Posted by maimutza on December 4, 2008 at 11:28 AM

  INFO
  “Cei care lucrează pe salvări, pompierii etc. au ajuns la o concluzie foarte importantă: ei au observat că persoanele accidentate sau care au
  suferit alte nenorociri, au la ei telefoane mobile. Cu toate acestea, cei care au ajuns să îi salveze, nu ştiu pe cine să anunţe din maldărul de nume de pe lista telefonului. Din această cauză, ei au făcut o recomandare cum că toată lumea să înregistreze în telefonul său mobil numărul şi
  numele persoanei (persoanelor) , care trebuie anunţată (anunţate) în caz de nevoie. Pentru aceasta s-a înfiinţat pseudonimul internaţional ICE (In Case of Emergency). Sub acest nume am putea să înscriem numele şi numărul de telefon al persoanelor pe care ar putea să îi înştiinţeze în astfel de cazuri cei de pe salvare, pompierii, respectiv poliţia. În cazul în care am dori să dăm mai multe persoane, aceştia ar putea să apară sub pseudonimele ICE1, ICE2, ICE3 etc. Această soluţie este simplă, nu costă nimic şi poate să fie foarte eficientă.
  Dacă veţi considera că merită, vă rog transmiteţi acest mesaj şi cunoscuţilor dumneavoastră pentru a fi cunoscut de cât mai multă lume.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: