Tehnici esentiale de supravetuire


Roman fiind, trebuie sa ai anumite cunostinte esentiale daca vrei sa supravetuiesti in “jungla urbana”. In cele mai multe cazuri actiunile ne sunt asigurate de reflex, dar pentru cei cu putin antrenament voi face o reamintire: Circulatul in mijloacele de transport in comun se face in pachet de sardele. Inainte de a urca in autobuz asigura-te ca ai mutat toate cele importante intr-un singur buzunar. Pe toata durata calatoriei este necesar sa te tii cu ce poti de bara pentru ca vei fii considerat un sac de cartofi, si totodata sa-ti pazesti acel buzunar devenit acum seiful tau mobil. Daca nu ajungi bara atunci pregateste-te pentru un pinball uman. Daca preferi mersul pe jos atunci ai grija de tine pentru ca nimeni altcineva nu o va mai face. Politia este doar un ornament stradal care poate fii vazut in orele de varf pentru a-si colecta banii din mitele primite de cetatenii grabiti. Nu te baza pe ei. In cazul in care vei ajunge la o trecere de pietoni aminteste-ti ca majoritatea conducatorilor auto sufera de daltonism si totodata sunt dislexici. Nu traversa indiferent de marcaj si culoarea semaforului. Asteapta optimist un grup cu care sa treci plasandu-te in mijlocul acestuia pentru a beneficia de mai putine lovituri in caz de impact lateral. Cand circuli pe trotuar alege partea mai apropiata de gard pentru a nu trebui sa sari de pe o masina pe cealalta. Jocurile olimpice au trecut, te poti antrena daca vrei cursa cu obstacole cu baltile din jumatatea de trotuar ramasa. Daca esti acostat de un puradel pregateste-te de mai multi, pregateste-te sa-ti zica ce ti-a zis si ieri si ignora-l din nou apoi asigura-te ca nu te urmaresc spre casa. Daca ai avut o zi norocoasa si ai bani de fast-food, ai grija la haitele de caini flamanzi ce se plimba nestingheriti pe bulevard si fa miscarea desteapta de a te debarasa de mancare la apropierea lor. Hingerii se tem de ei pentru ca niciodata nu i-am vazut sa-i prinda, tu esti un biet muncitor fara duba. Nu te gandi la alte variante. Cand circuli pe strada si ai in apropiere blocuri pastreaza o distanta de minim 5 metri fata de acestea. Numeroase lucruri constand in bucati de caramida, tigla si resturi menajere pot si vor cadea la intervale nedeterminate, dar cu precizie. Deasemenea, incearca sa eviti parcurile pline de porumbei si ciori.

Ultima regula esentiala de supravetuire este poate la fel de importanta ca cele prezentate mai sus: Ramai un cititor fidel al blog-ului meu pentru ca esentialul este sa ramanem cu ochii deschisi si sa acceptam cu o anumita sila faptul ca traim intr-o astfel de tara denumita pompos “Romania”.

6 responses to this post.

 1. Posted by Robert on October 11, 2008 at 12:25 AM

  Sunt perfect de acord cu existenţa acestor probleme cotidiene. Defapt, ele sunt chiar evidente. Însă, cred că mare parte din ele se datorează mârlăniei, proastei creşteri, lipsei celor 7 ani de-acasă şi nepăsării cetăţenilor acestei ţări. Este o ruşine că trebuie să înghiţim aşa ceva zi de zi. Chiar suntem o ruşine pentru Europa, cred eu. De-a lungul istoriei, până în vremurile noastre, multe popoare au cucerit aceste zone. Aceste combinaţii tare ciudate au dat naştere la ceea ce trăim astăzi: o singură naţie, şi totuşi atât de dezbinată. Toate astea ne fac să ne întrebăm: oare acest popor a fost atât de patriot şi curajos precum ni se spune în manualele de istorie?! După ceea ce se întâmplă în prezent şi cum se prezintă generaţiile următoare, viitorul nu cred că este prea roz, ba din contră. Cei ce nu rezistă unei realităţi aşa crunte, să mai ia o gură de tărie şi să încerce aşa 🙂 .
  ColdFire, ţie şi vizitatorilor tăi vă doresc numai bine şi succes în continuare !

 2. Posted by castrabetty on October 11, 2008 at 12:32 AM

  Cum zicea un simplu american..Romania este o salata.
  Si eu incerc sa ma obisnuiesc cu viata in capitala..Dar nu prea imi iese. Era sa mor pe trecerea de pietoni si am vazut si cateva batai in strada sau mai nou in ratb..te poti astepta la orice. Tre’ sa fii pregatit.

 3. Posted by deadcountess on October 11, 2008 at 1:02 AM

  romania sufera de un fetish ingrozitor… acela de a ne ingramadi si omorî incet dar sigur. oricum e vina noastra! viva la revolucion! da mai avem de asteptat 40 de ani ca moise in desert ca sa avem o noua generatie care sa facca altfel, si sa speram ca sangele o sa se mai spele si mentalitatea o sa se schimbe. sa speram.

  inter timp.. sa traim, chiar daca nu ne convine romania.

 4. da, ai perfecta dreptate. se pare ca, asa stau lucrurile prin romania. X s Y promit ca vor face schimbari pe plan national..de 20 de ani tot promit si nimic cu exceptia ridicarii gradului de haos si minciuna. n-au facut nimic decat sa inrautateasca situatia. dar noi, romani fiind, cetateni de rand nu suntem bagati in seama..pentru asta ar trebui intradevar sa aplicam aceste “Tehnici esentiale de supravetuire” .

 5. Posted by Andreea Ionescu on October 22, 2008 at 10:10 AM

  Sunt perfect de acord cu aceste tehnici esentiale de supravetuire.

 6. Posted by Sorina on October 27, 2008 at 4:02 PM

  Dupa articolul asta sigur o sa raman o cititoare fidela a blogului tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: