Noi vs Noi.


Nu stim ce vrem, nu stim ce vrem sa avem. Nu stim pe ce lume traim si care ne e scopul. Suntem aruncati pe pamant in carne, de unde incepem sa ne taram ca niste insecte intr-un musuroi atacat.  Ne xeroxam dupa cel de langa, ne facem identici pentru a fi acceptati, ne pierdem identitatea, unicitatea si micile detalii, ce ne separau de orice altcineva pana atunci. “Fabrici” inconstiente scot prunci pe banda rulanta, le dau 3 sinonime si ii arunca in lume, ii incurajeaza in maturizare precum mam mare si tanti Mita; Caragiale a stiut, a ironizat cu atat timp inainte viitorul nostru. Dl Goe e acum peste tot, dar nimeni nu a auzit de el.

Inca din definitie “persoana” vine din greaca  si semnifica “masca”. Inca din definitie omul este tratat ca fiind fals, ca fiind un participant al unui carnaval cu o suita de secrete, de fete. Avem o masca pentru fiecare persoana pe care o intalnim, pentru fiecare lucru ce vrem sa-l obtinem, sa-l posedam. Omul nu e cea mai evoulata fiinta de pe glob, este cea mai involuata fiinta din Univers. Facem parte dintr-un circ in care fiecare depinde de cineva, orice depinde de ceva si unde spectatorii se amuza de noi.

Nu stim sa pretuim nimic, nu mai credem in sentimente, in religie. Obtinem ceva apoi il aruncam si tintim mai departe, suntem intr-un concurs infinit de a intrece vecinul in falire. Nici eu nu stiu daca mai cred in iubire, nu dupa ce s-a intamplat, dar stiu ca atata vreme cat vom fii constienti ca exista Dumnezeu, vom stii ca suntem insegnifianti ca putere. Cine nu are credinta va trai in continuare cu iluzia de putere suprema, de faima, de viata ce se termina la o bataie din palme. Toate lucrurile importante nu le observam in rutina noastra, le observam abia dupa ce ni se rapesc, cand ai da orice pentru inca un minut cu ea sau cu mama ta, cand ti-ai reveni dupa o operatie complicata, cand ai scapa dintr-un accident. Viata…este cea mai frumoasa sansa ce ni s-a oferit, dar atat de putini realizam asta. Credeti ca eu profit de ea? Cred ca putini dintre noi stiu cum sa faca asta. De ce ne simtim cel mai bine cand suntem singuri pe cel mai inalt munte?

3 responses to this post.

 1. Posted by irina on July 25, 2008 at 10:03 AM

  ???????

 2. Posted by castrabetty on July 27, 2008 at 4:29 PM

  Pentru ca suntem deasupra tuturor 🙂 Si pentru ca am realizat ceva, l-am urcat. Pentru ca e aer curat si peisajul e superb..De asta ma simt eu bine.

 3. Posted by ella deadcountess on August 12, 2008 at 2:36 PM

  da, ruca pe varful unui munte, si stai de dimineata pana seara fara sa bei si fara sa mananci.

  faza e ca am devenit extrem de dependenti unii de altii, am uitat despre comuniunea noastra cu natura am uitat ce vrea sa ne spuna, i-am uitat cuvintele, si nu o mai intelegem. exista o intelepciune universala, dar pe care putini o mai inteleg, sau vor sa o inteleaga. suntem insetati de avere, de faima. avem prejudecati, suntem egoisti. am ucide pentru 50 de lei, am da in gat pe cel mai bun prieten daca asta ne-ar salva pielea. suntem o natie ingrozitoare. si ne mai intrebam de ce ni se intampla atatea. ei, pentru ca exista o forta universala superioara, si asta fie ca e dzeul religiilor(budha, iisus, alah, iehova, sau mai stiu eu care). lucrurile acestea sunt de cand lumea, dar se pare ca in noua era, totul se intampla mai repede si mai dramatic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: