Masini Carnale.


In viziunea mea omul este un recipient temporar, o masina carnala controlata de suflet. De ce ne nastem pentru a merge in Rai sau in Iad? De ce nu am fi din start acolo? La ce ne ajuta ce invatam pe Pamant? Pentru ce strangem bani o viata intreaga?

Ne controlom mastodontul de-a lungul vietii, suntem atrasi doar de corpul cuiva. Cati dintre voi mai pun pret pe suflet? Sau nu stiati ca mai avem asa ceva?

Avem o fereastra de unde strigam trecatorilor sa vina si sa ne iubeasca, ne aranjam, coloram si vopsim pentru ei. Ne place sa fim admirati pentru felul in care aratam, vrem sa fim alintati si sa ne rasfatam.

Pe de alta parte ne omoram intre noi fara sentimente , fara regrete, dorim sa avem ce are vecinul si nu suntem niciodata multumiti cu ceea ce avem. Mergem pe ideea de “dupa mine potopul” si nu consideram o viata de dincolo in care vom raspunde pentru cele facute.

3 responses to this post.

 1. Posted by castrabetty on April 1, 2008 at 3:55 PM

  Te-ai nascut ca asa a vrut Dumnezeu, vreo problema?
  A stiut El ce-a stiut 😉 ..nu ca as vrea sa fiu egoista ,dar mai mult pentru mine a facut-o, stia ca trebuie sa primesc si eu ceva de Craciun..I luv Santa ^_^

 2. Posted by deadcountess on April 1, 2008 at 8:24 PM

  Well… asta e o intrebare la care incerc sa raspund in ultimii ani. Dar inainte de a-ti pune niste intrebari, trebuie sa raspunzi intai intrebarii: Crezi ca exista un dumnezeu? si abia atunci intrebarea o sa aibe un fond.

  Eu cred, asa ca, o sa iti spun ca existenta umana are nevoie de iertare. odata cu pacatul originar, accesul in Paradis le-a fost interzis primilor oameni. Si de-atunci omenirea si-a urmat cursul pana in zilele noastre.
  dar pentru ca in suflet ramane de nestramutat dorinta de intoarcere la origini, acesta cauta diverse cai prin care sa obtina iertarea pacatului originar. fiecare fiinta umana are in ea memoria trecutului. doar ca pe drum omenirea s-a pervertit si s-a ajuns la o ignorare a vietii spiritule indiferent de forma sau de cult. dar este o greseala(si mai ales o eroare logica) sa spui ca toti sunt la fel.

  banii- nu conteaza, nu ajuta sufletul.

  (eu te-as ruga sa te intorci in urma cu aproape 6 luni si sa te gandesti ce a fost -ca sfat personal) trupul este un invelis care amageste. Poate te intrebi de ce sunt atrasi de trup intai? -este parte din povara care trebuie purtata in drumul catre origini. Viata nu e un test, ci doar lucruri pe care trebuie sa le inveti ca sa te poti intoarce. Intoacerea nu reprezinta regresul, ci stadiul arhetipal, cel mai simplu, dar si cel mai complex. Trupul este indispensabil transcederii pentru ca el ne trage, dar ne si sustine.Traim intr-o lume fara sfinti in care credinta devine nebunie.

  Eu nu sunt o persoana religioasa, dar spirituala, cred ca exista ceva deasupra care a declansat totul ca o scanteie…. iar existenta noastra nu este ceva intamplator. Totul este simplu, dar complex….

  [ella]
  ps: Creatia nu isi va intelege niciodata creatorul, dar va incerca sa ii locul.

 3. Posted by katy on October 10, 2008 at 10:03 AM

  “de ce suntem atrasi doar de corpul cuiva. Cati dintre voi mai pun pret pe suflet?””
  sti aici nu m-am gandit…oare de ce?….cred k este vb de o reactie chimica…ca si la fizica.
  cati mai pun pret pe suflet ? …hmmm…parerea mea ca din 100%…doar 20%.

  “”Ne place sa fim admirati pentru felul in care aratam, “”
  acest lucru ne place pentru a nu fi exclusi din colectiv….uitete la copii care poarte ochelari sau care au o malformatie fizica cum sunt badjocoriti de catre semenii lor, vezi u?…de asta se feresc oameni..de respingere..!!

  “”vrem sa fim alintati si sa ne rasfatam.””
  cred eu k toata lumea vrea sa fie apreciata, iubita, respectata…asta tot un fel de hrana pentru suflet este.

  “ne omoram intre noi fara sentimente , fara regrete, dorim sa avem ce are vecinul si nu suntem niciodata multumiti “”
  de ce a adus dumnezeu potopul??…pentru ca omenirea o luase razna…devenise atat de invidioasa, rea..incat la suparat si pe dumnezeu.

  “” nu consideram ca in viata de dincolo vom raspunde pentru cele facute.””
  stai calm ca toti stiu ca or sa raspunda pentru cele facute in viata…dar merg pe premiza celor doi hoti care au fost rastigniti alaturi de iisus..toata viata au talharit si la batranete se pocaiesc…subit asi aduc aminte de dumnezeu…poi cand se aproprie moartea…cred si eu…nimeni nu vrea sa ajung in iad 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: